Blar i Brage NMBU på forfatter "Pettersen, Marit Kvalvåg"
-
Biodegradable Active Packaging as an Alternative to Conventional Packaging: A Case Study with Chicken Fillets
Sarfraz, Jawad; Hansen, Anlaug Ådland; Haugen, John-Erik; Le, Trung-Anh; Nilsen, Jorunn; Skaret, Josefine; Huynh, Tan Phat; Pettersen, Marit Kvalvåg (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Bruk av resirkulerbare emballasjematerialer til kyllingfilet : effekt av materialtykkelse, modifisert atmosfære pakking, karbon dioksid emitter og ulike fyllingsgrad på kvalitet og holdbarhet
Hauge, Hanna Marie (Master thesis, 2020)Innenfor næringsmiddelindustrien er emballasje et viktig hjelpemiddel for å bevare matkvalitet og forhindre matsvinn. Emballasje er i denne sammenhengen nyttig i et miljøperspektiv. Likevel er ikke produksjonen av emballasje ... -
Effect of gas barrier imperfections on Vitamin C deterioration in chilled orange juice stored in EVOH gable top cartons
Thoresen, Andreas Fredrik (Master thesis, 2016)Gas barrier imperfections in gable top cartons can lead to oxygen from the ambience permeating a carton, causing deterioration of vitamin C in fruit juices. Barrier imperfections in relation to vitamin C in orange juice ... -
Effect of Liquid Absorbent Pads and Packaging Parameters on Drip Loss and Quality of Chicken Breast Fillets
Pettersen, Marit Kvalvåg; Nilsen-Nygaard, Julie; Hansen, Anlaug Ådland; Carlehög, Mats; Liland, Kristian Hovde (Peer reviewed; Journal article, 2021)Visible liquid inside food packages is perceived as unattractive to consumers, and may result in food waste—a significant factor that can compromise sustainability in food value chains. However, an absorber with overdimensioned ... -
Effekt av ulike emballasjematerialer på kvaliteten til Stabburet sin "fersk leverpostei" under kjølelagring ved 4´C
Sjaastad, Trine (Master thesis, 2016-09-30)Siden andre verdenskrig har plastproduksjonen og bruken av plast økt drastisk. Omtrent 7% av dagens forbruk av petroleum kan knyttes til plast og plastproduksjon. I et miljøperspektiv kan det være hensiktsmessig å redusere ... -
Egnethet av cellulosebasert emballasjematerialer i direkte kontakt med mat : evaluering av materialegenskaper og produktkvalitet
Thun, Katarina Marie (Master thesis, 2021)Fokuset på bærekraft og sirkulær økonomi har ført til et økt behov for å utvikle nye konsepter for emballering av næringsmidler, inkludert cellulosebaserte materialer, som forhåpentligvis kan erstatte deler av emballasje ... -
Layer-by-layer assembly of nanoclays for improved barrier properties of biobased polymers
Werner, Camilla Fulian Werring (Master thesis, 2021)Today, 26 % of the total plastic volume in the world is used for packaging, and over 90 % of this plastic is fossil-based (MacArthur et al., 2016). A growing consumer awareness has led to a demand for alternatives to ... -
Minimizing photooxidation in dairy products by tailor made light barrier properties in packaging materials
Intawiwat, Natthorn (PhD Thesis;2011:47, Doctoral thesis, 2011)Photooxidation is one of the major causes of food quality deterioration. Packaging is a common tool to protect against light and consequently prolong the shelf life of food. Transparent packaging materials are being widely ... -
Potensialet for redusert plastforbruk til emballering av kyllingfilet ved bruk av monomaterialer (APET og HDPE) for å øke resirkuleringsgraden
Medhus, Ellen (Master thesis, 2020)I dag er det vanlig å pakke kyllingfilet i det komplekse materialet amorf polyetylentereftalat/polyetylen (APET/PE) som ikke er resirkulerbart. Det er behov for å se på muligheten for å bytte til monomaterialer som er ...